wahl hair clippers coupons home depot gift card balance check petsmart coupons in store printable 2012 romantic coupon book ideas for boyfriend
skip to Main Content

У ових 35 година залагања за сеоски туризам обраћао сам се СВИМА за које сам сматрао да би могли/морали да помогну, а овде наводим само списак неких најзначајнијих институција и појединаца до 2012. године. Без претеривања слободно могу рећи да сам у том циљу написао и послао на десетине хиљада писама, претежно мејлова!

Овде наводим текст на ову тему из претходне верзије сајта:

”У Србији живимо бедно веома дуго времена – то би требало да је свима јасно, то не треба доказивати! Узроке за то можемо тражити од Косовског боја па све до победе Титових „комуниста“ и владавине Милошевића, који је владао мимо воље моћног Запада. Међутим, најважнији разлог што ми данас живимо испод сваког људског достојанства је – наша незрелост као нације. Др. Вук Стамболовић је рекао да је колективна свест Срба на нивоу једног петогодишњака. Цењени стручњак је погрешио за коју годину – у корист Срба. Пристрасан је. Петогодишњак схвати, макар после неколико понављања, шта је за њега боље, и у складу с тим се и понаша. Наш народ или не жели да чује глас разума или за то није способан, посматрано у целини. Кад изричем тако нешто ја мислим онако како о нама размишљају други људи на основу тога како делујемо.

Друга је прича ако се анализира ко је међу Србима крив за овакво стање. Одмах се намеће одговор – криви су они који су најодговорнији, који живе добро (сит гладном не верује!). Ко су најодговорнији? Највећи кривци су политичари (позиција и опозиција), медији, синдикати, цркве, дијаспоре, велике фирме и приватници… Укратко, више или мање криви су сви они које сам издвојио са леве стране ове странице и који могу да помогну Србији, само ако то желе!!!

Зашто су они криви? Зато што свако од њих има могућност да помогне народу, а то не чини! Зар је тешко обавестити народ о томе од чега, и како, се у Србији може боље живети!!!??? Свако од поменутих групација и појединаца може веома једноставно и веома лако да утиче на информисање целокупног нашег становништва о нашим реалним могућностима за бољи живот. Међутим, они то НЕ ЖЕЛЕ. Иако је наш народ паметан многи ће помислити да су Срби глупи јер живе бедно а имају тако велике могућности за бољи живот. ТО НЕ СМЕМО ДОЗВОЛИТИ!

Шта је то што нам може омогућити бољи живот? Одговор – развијени СЕОСКИ ТУРИЗАМ !!! Да ли тако нешто заиста постоји или је то само производ мог (да ли болесног?) ума? Моје тврдње се веома лако могу проверити. После овакве тврдње и пружања оволико аргумената постоје само две могућности:

– или нисам у праву (можда сам ја неки квази стручњак па „лупетам“ свакакве глупости?)

– или сам у праву!

Више од 26 (двадесет шести) година покушавам да нашим људима укажем на могућности Србије за бољи живот али – без успеха. Писмено сам се обраћао многим нојевима: председницима државе, премијерима, министрима, медијима, општинама, YУТА-и, познатим личностима, Српској Православној Цркви, директорима АИР ЛИФТ-а, Комерцијалних послова и генералним директорима ЈАТ-а… – Слободану Милошевићу бар шест пута, Мирку Марјановићу, Браниславу Ивковићу, Николи Шаиновићу, Душану Каназиру, Радоју Контићу, Зорану Ђинђићу, Војиславу Коштуници, Душану Михајловићу, Вуку Драшковићу, Војиславу Шешељу, Томиславу Николићу, Душану Митевићу, Милораду Вучелићу, Драгољубу Милановићу, Александру Црквењакову, Александру Тијанићу (на разним местима), Вањи Булићу, Гордани Шуши, Љиљани Смајловић, Захарију Трнавчевићу, Борису Тадићу, Зорану Ђинђићу, Војиславу Шешељу, Томиславу Николићу, Ненаду Чанку, Чедомиру Јовановићу, Александру Вучићу, Драгану Тодоровићу, Слободану Милосављевићу, Бојану Димитријевићу, Горану Петковићу, Млађану Динкићу, Божидару Ђелићу, Славици Ђукић Дејановић, Ивици Дачићу, Милици Лучић Чавић, Милораду Комракову, Душану Чукицу, Браниславу Вукашиновићу, Александру Попову, Бојани Лекић, Ђоки Вјештици, Драгану Којадиновићу, Оливери Ковачевић, Ољи Бећковић, Југославу Ћосићу, Мири Адањи Полак, Милошу танасковићу, Жики Николићу, Надежди Гаће, Нину Брајовићу, Александру Тимофејеву, Милану Панићу, Браћи Карић, Милораду Мишковићу, Филипу Цептеру, Ненаду Поповићу, новинарима листа ЈАТ, Дивцу, Даниловићу, Мирославу Илићу, Ери Ојданићу…, нашим великим бизнисменима и друштвеним фирмама, дијаспори… Практично обраћао сам се сваком на чију сам адресу наишао и за кога сам сматрао да може да помогне овом напаћеном народу. Као што се може видети у питању су све јавне личности, оне које су и изабране на функције јер су обећавале да ће се борити за добробит народа и оне које по својој професији или угледу који имају у народу могу да помогну.

Највише ме боли то што су те особе реаговале као да нису стварне – него измишљене, и што нису нашли за сходно ни да одговоре на моја писма, као да их нису ни добили или као да се то њих лично ништа не тиче. Па НИЈЕ МОГУЋЕ да нико од њих није примао ова моја писма!? Такво њихово понашање је и највећи разлог због тога што ми лоше живимо.

Када се, на крају, узме у обзир да сам се до сада обраћао ХИЉАДАМА наших најодговорнијих људи и написао им на десетине хиљада писама кроз период од 26 година и просто их молио да ураде само оно што је у домену њихових свакодневних активности и тако много помогну свом народу, а да је највећи број њих намерно затварао очи пред тим мојим АПЕЛИМА, изигравајући нојеве, онда ми једино разумљиво објашњење може бити да њих интересује само њихов лични живот, да уживају у позицији коју су освојили, да су то све егоисти – веома лоши људи!

Ипак, надам се да ће се појавити нови политичари, којима је заиста циљ да Србија стане на ноге и да народ боље живи, да ће се појавити неки нови људи, који ће желети добро овом народу, да ће се појавити професионални новинари, који ће тражити тему којом би привукли што више гледалаца, читалаца и слушалаца, чиме би натерали политичаре да раде свој посао. То ће морати да се догоди ако желимо у Европу јер се тамо баш тако ради – у интересу свог народа.”

Ово је други списак – од 2012 па до краја 2020.

Овај други списак био би много дужи и немам више снаге… наводим само: Александар Вучић, Ивица Дачић, сви председници владе, сви министри туризма, пољопривреде, финансија… свим значајнијим политичарима опозиције, свим народним посланицима у свим сазивима, свим медијима по неколико пута…

Back To Top