paladin press coupon windrose golf coupon ruby tuesday coupons 2012 printable march imperial palace car coupon
skip to Main Content

Какав је тренд раста туристичког промета у свету?

WTO – World Tourism Organization (Светска Туристичка Организација) је још крајем прошлог века правилно проценила да ће 2020. у Свету бити 1,6 милијарди страних туриста. Само због Ковида – 19 то се није остварило!

Кад се зна да у Свету има све више земаља које све боље живе, као и да стопа пораста броја туриста у Свету расте и преко 5% годишње, да су морске обале топлих мора скоро сада потпуно урбанизоване, онда је јасно да се мора тражити алтернатива!

На срећу сами туристи су одавно схватили да се одлично може одмарати у селима.

Као потврда ове тврдње довољно је само истаћи да је сеоски туризам већ одавно присутан у ЕУ, под разним називима: Rural, Eco, Green, Sustainable, Village, Agri… што се најбоље може видети на њиховом сајту www.eurogites.org.

Србија је члан ове групације али – на веома жалосном нивоу јер је представља неквалификована и нестручна особа за туризам, а због ЛУКРАТИВНЕ делатности (веб сајт www.selo.rs).

И у Србији постоји сеоски туризам, али – на веома ниском нивоу! Е, због тога се борим да српској јавности, у земљи и дијаспори, на прави начин укажем на суштину овог вида туризма! И – како сам схватио, у тој борби никако не могу да успем сам – неопходна је помоћ других, нормалних, политички неострашћених, стручних, патриотски опредељених људи и појединаца! Поновићу, много очекујем од удружења Корени https://udruzenjekoreni.rs/galerija/video/

Back To Top