hirshhorn gift shop humalog mix 75-25 kwikpen coupon kim birthday gift advil coupons canada personalised gifts for special friends
skip to Main Content

Локалне самоуправе

Текст из периода пре 10 година, ништа не бих мењао – све је остало исто;

” Као носиоци локалне власти општине имају све могућности да покрену развој сеоског туризма у свом округу! Оне имају кадрове, средства, туристичке организације, медије, синдикате, велике фирме… и увек могу да покрену акције које би довеле до бољег живота. Те акције би биле успешне јер би се у њих укључили они који се боре за себе и своју децу. Да би општине могледа шире свест о сеоском туризму као прво требало би да њихови челници буду свесни потенцијала којег имамо и да имају у себи бар мало поштења и воље да се овим питањем позабаве.

И најсиромашнија општина у Србији има могућност да у својој средини покрене бар информативну кампању с циљем да прошири СВЕСТ својих суграђанима о томе од чега њихова деца могу боље живети! Дакле, нису неопходна средства већ само – добра воља челника! Кад би сви становници схватили да људи из иностранства имају личну потребу за одмором у таквим условима онда би све било лакше! Онда би о таквој кампањи постепено схватили и становници других општина да би на крају читава Србија брујала о могућностима за бољи живот од СЕОСКОГ ТУРИЗМА!

Међутим, изгледа да су и ти политичари-мишеви слични политичарима-пацовима! Најбољи доказ следи: Ја сам се недавно преселио из Београда у општину Љиг, у село Штавица, где сам купио сеоско имање и где намеравам да проведем остатак живота. Посетио сам председника општине др. Мирослава Максимовића, који је родом из села Штавица, и предложио како он може помоћи својим сељанима, становницима општине, странци чији је припадник (Нова Србија) као и читавој Србији.

Он је обећао да ће организовати један скуп у општини где бих ја објаснио шта би сеоски туризам донео овој једној од најнеразвијенијих општина у Србији. Чак је обећао да ће помоћи да се поправи један локални пут до Штавице. Наравно – слагао је!

Back To Top