giftpflanzen pferdeweide brake service coupons birmingham al volunteer thank you gifts canada large cash gifts to family members uk turbotax deluxe coupon 2013
skip to Main Content

Па, шта да радимо БРЕ!?

ДА СЕ ДОЗОВЕМО ПАМЕТИ! КОНАЧНО!

Да се освестимо и схватимо да нам је сеоски туризам велика могућност за опстанак српских села, за останак младих у селима, за растерећење и притиска на велике градове, за борбу против ”беле куге”, за знатно бољи економски раст Србије… могу да утичу многи, од председника Србије па све до најмање локалне самоуправе и локалних медија…! Кад нормналан човек погледа овај сајт моћи ће лако да закључи да Србија има изванредне могућности за бољи живот кроз развој СЕОСКОГ ТУРИЗМА! Тада ће се запитати због чега ми не користимо те своје велике потенцијале. Одговор је кристално јасан – ЗБОГ НЕДОСТАТКА СВЕСТИ!

Др Вук Стамболовић је пре више година за Политику написао ”Да је колективна свест Срба на нивоу петогодишњака”. Дакле, треба да одрастемо. Ваљда смо одрасли, јер само ја на ово указујем 35 година.

Са десне стране сваке странице навео сам ко све може да помогне. Свима њима сам се обраћао али – нико није био спреман да се на прави начин заложи за ову ствар! Сви они заједно представљају СРБИЈУ! То је Србија – политичке странке, црква, синдикати, медији, дијаспора, општине…

Да ли је Србија земља мазохиста и песимиста, земља неспособних људи!?

Шта нам, после свега остаје да радимо!? Да чекамо да се сеоски туризам у Србији развије спонтано, као што се развио у приморју? Лично мислим да то не би било паметно нити похвално за становнике Србије! Мора да има још неки начин, мајку му стару!

Да би се нека група људи организовала и започела борбу за сеоски туризам неопходно је да сви буду детаљно информисани о томе шта је то сеоски туризам, због чега би велики број странаца радо долазио да се одмара у нашим селима, колика корист за Србију би била од развијеног сеоског туризма и шта је потребно да ми урадимо…

Понадао сам се да ћу преко друштвених мрежа (Фејсбука, Инстаграма, Твитера…)  моћи да учиним нешто на ширењу свести о СТ. Основао сам групу СЕОСКИ ТУРИЗАМ на ФБ која има преко 2.000 чланова. Од тога скоро сваки члан је уједно и члан и многих других група (има примера да је неко члан и преко 300 група), свако има породицу, комшије, пријатеље, колеге, другаре… што би могло да буде огромна група свесних људи који би веома лако могли да утичу на одговорне у земљи да покрену нешто конкретно а не само да причају празне приче! Међутим – ништа!

Сада ми је вероватно последња нада да ће удружење Срба у дијаспори Корени смоћи снаге да се организује и свим Србима и становницима Србије на прави начин узкаже на наше потенцијале за бољи живот кроз организовање информисаности и осталих активности у корист СЕОСКОГ ТУРИЗМА! С тим у вези најаљена је ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЈА на којој бих 29.12.2020. а и касније, нашим земљацима, али и осталима у Србији, на прави начин указао на све чињенице које говоре у прилог СТ.

Back To Top