bill page honda service coupons firestone alignment coupon oct 2013 health and beauty aid coupons pacific whale foundation discount coupons
skip to Main Content

Председник Србије

Пре мишљења шта би требало да уради актуелни председник Србије, господин Александар Вучић, наводим текст који сам објавио док је председник био Тадић па предлажем да се текстови упореде.

Председник Вучић је већ дуже времена најпопуларнији политичар у Србији, што се доказује изборима у којима он побеђује све убедљивије и убедљивије! Али, заборавимо сада политику, обратимо пажњу на актуелну ситуацију, реалност и перспективу. Сходно томе Вучић има огромне могућности да помогне да сеоски туризам заузме место које му реалноприпада. Он је обишао неколико домаћинстава која се баве сеоским туризмом, изјавио је да је Шумадија лепша од Тоскане, да је Србија најлепша на свету…

Поред тога утицао је на оснивање Националног тима за препород Србије (НТ) али о томе касније, утицао је да се формира Министарство за бригу о селу, најавио је инвестициони план 2020. – 2025. по којем би сва села у Србији имала канализацију, воду, путеве, струју, Интернет… Лепо звучи, веома је реално али – да ли ће се и остварити? Има разлога и да хоће али и да неће!

И председнику Вучићу сам се више пута обраћао по питању СТ али нисам добио одговор. Додуше, док је Вучић био председник владе на једно писмо упућено њему одговорио ми је тадашњи шеф кабинета председника Синиша Мали, па сам био сам позван на разговор у Министарству трговине, туризма и телекомуникација где ме је примила тадашња државна секретарка Лукреција Ђери, изјавила да је сагласна с мојим тврдњама у вези СТ ”…али, ово министарство мора подједнако да води рачуна о свим видовима туризма…”

Оно што би било довољно је да се председник Вучић упозна с детаљима о СТ које сам изнео на овом сајту! Тада би председник Вучић покренуо ово питање и СТ би се развио у веома кратком року. Могао би само да замоли премијерку Брнабић да она замоли министре Кркобабића, Недимовића и министарку Матић да се позабаве овим питањем – да раде свој посао!

Председник Вучић је преоптерећен проблемима сваке врсте а од битног утицаја на Србију па нема времена да самостално размишља и о овом питању. То је разумљиво. Међутим, проблем је у томе што председник не добија оваква писма грађана… Наиме, његова администрација није свесна могућности Србије у погледу СТ па покушава да га сачува од ”којекаквих глупости”.

Надам се да ће се ово стање променити и да ће врх државе схватити које су наше перспективе кад је СТ у питању.

Ово је текст који сам објавио на сајту пре десетак година:

”Председник Србије

би требало да брине о свим становницима земље, а не само о својој странци…

Као човек који има приступ медијима и који се вербално залаже за бољи зивот у Србији председник Тадић би могао да покрене питање информисаности чланова своје странке а затим и читавог становниства Србије о могућностима за бољи живот кроз развој СЕОСКОГ ТУРИЗМА!. Његова Канцеларија би могла да се заузме за решавање овог проблема. Међутим, сва моја писма и председнику Тадићу и Канцеларији остала су без одговора.

Било би тако логично да председник Тадић демантује моје тврдње или – да их прихвати! Друго ништа није могуће! Трећег ту нема. Ако нисам у праву требало би да демантујеи моје тврдње а ако сам у праву онда би, као и сваки човек који мисли добро својој земљи, морао да да свој допринос. Све ово важи и за оне наше суграђане који су моментално на државним и партијским функцијама а забијају главу у песак.

Господине Председниче Србије, па Ви ваљда нисте ној! Ако Вам као грађанин стручно и аргументовано указујем како да се у Србији боље живи -ред је да ми одговорите! Ако ни због чега другог а оно због тога што то налаже општа култура, да се одговори на питање и апел!!! Немојте да провоцирате људе да себи секу прсте, да упадају у Ваше Дворе… или да неко буде још маштовитији!

Писма упућена председнику Тадићу: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 …

Ако господин Тадић и даље буде одбијао да ради свој посао онако како би требало, у корист становника Србије, као што је то било до сада, бар кад је сеоски туризам у питању, тада би требало да реагују, на пример, општине у Србији.”

Back To Top