unusual gifts for outdoorsmen pembroke pines restaurant coupons texas highways gift shop austin tx gift rejection etiquette
skip to Main Content

Синдикати

Синдикати би посебно требало да се ангажују око ширења свести радника о могућностима сеоског туризма. Туризам има мултипликативне ефекте на скоро све гране привреде пар би се тиме створио велики број нових радних места и већа запосленост.

Наводим текст о синдикату од пре 10 година и ништа не бих мењао.

”Најважнија обавеза синдиката је да се боре за бољи живот својих чланова, кроз повећање запослености и залагање за радничка права. То је на папиру а у пракси синдикални лидери се боре само за себе а раднике користе као средство.

Синдикати су, уз политичке партије и цркву, најорганизованији у земљи, јер имају могућност да веома лако обавесте све своје чланове о нечему што је од животне важности за раднике. Због тога је и њихова одговорност огромна. Они једноставно могу, и морају, да међу својим чланством шире идеју о СЕОСКОМ ТУРИЗМУ јер би се развојем овог вида туризма код нас створио велики број радних места у различитим гранама привреде (пољопривреда, прехрамбена индустрија, индустрија грађевинског материјала, грађевинарство, индустрија опрема за домаћинство, саобраћај, трговина, услуге…), велики број радника који немају посла вратио би се у села и тамо привређивао у туризму…

Ја сам се директно обраћао Смиљанићу, Орбовићу, Чанку… али и председницима свих гранских синдиката и упознао их с могућностима за бољи живот радника у Србији и о томе колико би значило када би се и они у то укључили. Не могу да верујем да се и они тако понашају. Па, милиони људи или немају посао или су им многа права погажена, не примају плате, живе на ивици сиромаштва… а синдикални лидери не желе да им помогну. Синдикати, преко својих подружница у предузећима, веома брзо и ефикасно могу да информишу своје чланство о томе како се може боље живети и шта је потребно они да ураде!

Много ефикасније него кад захтевају да им се поштују нека права из радног односа, било би када би се радници непрекидно, у сменама, окупљали испред зграде Владе износили само један захтев – да све становнике Србије информише о тим могућностима и убрзо започне са конкретним решењима!!! Међутим, и синдикалне вође су – као нојеви.”

Back To Top