homemade christmas gifts for your little brother science diet pet food coupons ice cream coupons toronto jerseys online coupon code nail client gifts
skip to Main Content

Због чега је настао масовни туризам у свету?

ОСНОВНО ПИТАЊЕ: Од чега се човек умара па мора да се одмори и мора да пређе и неколико стотина (хиљада) километара и потроши неколико стотина (хиљада евра) да би се одморио?

ОДГОВОР: Кад се човек умори од физичког рада он једноставно седне или легне неколико сати и одмори се…!

Али, кад се човек умори од услова живота у градовима, од много бетона, асфалта, високих зграда, аутомобила, много људи, стреса, смога… и брзог темпа живота, његова природна потреба је да се одмара у ПРИРОДНИМ УСЛОВИМА!

Вероватно је све мање људи који би живели у оваквој џунгли!

Због тога и не чуди да су људи из градова похрлили ка тада пустим обалама топлих мора да би се одморили од живота у градовима! Туристи су спонтано ”открили” пусте обале топлих мора – пријатна клима, мир, шум таласа, крик галебова… изванредно су пријали великом броју људи. Започела је ера купалишног, приморског, летњег… – МАСОВНОГ ТУРИЗМА

Морске обале тада су биле ретко насељене јер су њихови становници одлазили у плодније и богатије крајеве – бежали су “трбухом за крухом”. Они тада нису могли ни у сну са сањају да ће велики број људи из развијених земаља пожелети да дође код њих ради одмора. Дакле, потпуно иста слика као данас у селима Србије – наши вредни и добри сељаци тешко да могу да схвате да би велики број људи из градова радо долазио да се одмара у њиховим прелепим селима (која, додуше, треба и да се прилично уреде…)

Дакле, закључак је да се прво појавила потреба за одмором у природним условима великог броја људи из градова па се тек тада појавила СВЕСТ примораца да су услови за одмор у њиховим сиромашним рибарским селима – повољни. Тада је реализација била ствар технике. Исто се може рећи и за Арапе – они су вековима живели изнад богатих нафтних налазишта али су постали свесни тих вредности тек онда кад се појавила потреба за бензином.

Овде се мора рећи да данас у свету постоји велика потреба људи за одмором у условима који владају у нашим селима али, с великим жаљењем– ми тога још увек нисмо свесни! То је наша ТРАГЕДИЈА!!! Због тога ми и данас живимо веома лоше иако имамо изванредне могућности за много бољи живот!!!

ПА – ШТА ДА РАДИМО БРЕЕЕЕ?

Back To Top