big fred pizza coupons blue nami coupons roseville taylorville memorial hospital gift shop ugg australia coupon code january 2016 250.00 walmart gift card nordstrom rack coupons november 2013
skip to Main Content

Земљорадничке Задруге

У последње две године придаје се значај оснивању или обнављању задругарства у селима, што је – одлично. Сељак би морао да буде организован и тако лакше дође до средстава, трактора, прикључних машина, горива, семена, приплодног материјала… али и да буде сигуран да ће продати своје проиозводе по повољним ценама, уз гарантовања минималне откупне цене од стране државе! То би многе задржало у селу.

Међутим, као да сам се преварио у погледу задруга и њиховог утицаја на ширење свести о сеоском туризму у Србији. Наиме, председник Националног тима за препород српских села (НТ), Милан Кркобабић, до сада ништа није учинио по овом питању. Ово веома чуди кад се зна да је копредседник НТ академик Драган Шкорић мени и писмено и усмено изнео да је сагласан у вези аргумената које сам навео у корист СТ. ПШредседник Вучић је јавно изјавио да ће прихватити све што предложи НТ, па веома чуди и то што му то нико из НТ не предлаже! Само да подсетим, Милан Кркобабић је недавно постављен за министра у Министарству за бригу о селу! Писао сам му још једном и до сада ми није одговорио!

Овде наводим текст по задругама пре ове редизајниране верзије:

”Земљорадничке задруге се оснивају да помогну сељацима да набаве потребна средства за пољопривредну производњу, да им омогуће стручну и правну помоћ и да помогну да се њихови производи продају што ефикасније!

У Србији задругарство одумире, вероватно још из доба владавине „комуниста“.

Посредством ових задруга сви сељаци би могли да се информишу да се много лакше и боље може живети од туризма. Ја тврдим да би само једна добро организована земљорадничка задруга – чији би чланови били свесни колико користи би имали од развијеног сеоског туризма и који би били спремни да се за то боре – успело да натера Владу да ради свој посао.

Проблем јеи у томе како информисати те наше сељаке о огромном потенцијалу који се налази баш пред њиховим очима – а којег они нису свесни.”

Back To Top