Novak Djoković

Ovaj mladi čovek, najbolji sportista u Svetu u 2011. godini, idol stanovnika Srbije, mogao bi, kao čarobnjak, da promeni svest stanovnika Srbije, da učini da svi shvate da se od razvijenog seoskog turizma u Srbiji može veoma dobro živeti!

Poznato je da je Novak Djoković osnovao Humanitarni fond koji nosi njegovo ime. Poklonio je manastiru Gračanica 100.000 $, Japanu 10.000$, pomogao je mnogim porodicama...

Ono što bi mogao da učini za Srbiju je mnogo lakše od toga - dovoljno je da Novak sazove koferenciju za novinare i objasni zbog čega je seoski turizam naša najveća šansa!

Po logici stvari trebalo bi očekivati da bi Djoković rado pomogao čitavom svom narodu naročito ako bi to mogao da uradi bez mnogo napora! Jedini problem u ovom slučaju je taj što Djoković, verovatno, ni sam nije sveo što to nisu ni milioni drugih ljudi različitih profesija koje nisu povezane s turizmom. Sada je problem kakodoći doNovaka Djokovića i obavestiti ga o potencijalu seoskog turzma u Srbiji? Kako mu predložiti da se malo zauzme po ovom pitanju!?

Ja sam uputio jedan email uredniku web sajt www.novakdjokovic.rs Milanu Marjancu s molbom da Djokovića upozna sa iznetim činjenicama. Slično pismo poslao sam Jeleni Janković i Ani Ivanovic, Janku Tipsareviću.

Nadam se da će i bar neko od naših divnih sportista dobiti ovaj apel i odlučiti se da pokrenu neku medijsku kampanju kojom bi svima stavili do znanja da je seoski turizam naša najveća mogućnost za bolji život!