Vlada

Imajući u vidu ovakvo jadno stanje svojih stanovnika i čitave nacije, svaka Vlada bi trebalo da kopa i nogama i rukama nebi li pronašla izlaz iz ove situacije. Ako već nije u stanju da sagleda koji su naši potencijali za bolji život treba ili da se obrati nekome ko to zna ili - da podnese OSTAVKU!

Medjutim, naši političari se bore za vlast da bi njima bilo dobro, imaju velike plate (iako kukaju da su im plate manje od sličnih u razvijenim zemljama) koje primaju iz budžeta, koji sami kroje. Budžet je uvek u startu deficitaran, pa se još traži i rebalans budžeta, a razlika se dopunjuje skupim kreditima koji će da plaćaju naša deca.

Svaka odgovorna Vlada bi trebalo da napravi analizu naših resursa kako bi sagledala u kojoj oblasti privrede imamo najbolje mogućnosti! Tada bi shvatila da mi ne možemo da uspešno konkurišemo razvijenim zemljama u proizvodnji automobila, aviona, bele tehnike, kompjutera... a da veoma uspešno možemo da se bavimo poljoprivredom (koja je, iako joj se ne posvećuje ni izbliza dužna pažnja, već dugo vremena naša najuspešnija grana privrede i najveći izvoznik) i - turizmom. Za to imamo Bogomdane prirodne uslove!

Kad je u pitanju turizam ja već 26 godina tvrdim i dokazujem da je SEOSKI TURIZAM budućnost Svetskog turizma i - naša najveća šansa za bolji život. Obraćao sam se od Mirka Marjanovića do Mirka Cvetkovića! Te moje argumente nisu uspeli da obore ni ministri turizma Srbije - Srdjan Nikolić, Mirjana Stanković, Slobodan Čerović1,2, Slobodan Milosavljević, Bojan Dimitrijević1,2, 3, kao ni državni sekretar za turizam Goran Petković1, 2 Ali, ništa nisu preduzeli da se stvore uslovi za razvoj ovog vida turizma. Očigledno je - njima je seoski turizam posledjna rupa na svirali!

Gde su tu predsednik države, predsednik skupštine, opozicija, mediji... da upozore Vladu da se u Srbiji živi sve lošije i da ona ništa ne preduzima da to stanje popravi!? Očigledno je da svi oni duvaju u istu tikvu i zbog toga se ne oglašavaju!