Opozicija

Sve opozicione stranke pokušavaju da se predstave kao zaštitnici interesa naroda i, kao, kritikuju Vladu. Međutim, to je samo privid. Ako oni koji su osvojili vlast nemaju vremena da se bave ozbiljnim pitanjima i reše ekonomske probleme naroda jer im je najvažnije da obezbede sebe i svoje najbliže dok ih neko ne smeni, onda je totalno nejasno zbog čega opozicija ne koristi SEOSKI TURIZAM kao očigledan primer da Vlada ne radi svoj posao i
tako dobije poene pred izbore. To nije radio DOS dok je bio u opoziciji i to ne radi ni današnja opozicija. Ovde je zanimljivo navesti šta mi je odgovorio G17+ neposredno pre izbora. Da li je potrebno da naglasim da posle toga do danas od njih nisam dobio ni jedno pismo. Očigledno da ih je vlast opila.

Srpska Radikalna Stranka je bila još konkretnija u pokušajima ali još nedoslednija u realizaciji. Njen poslanik Dragan Ljubojević me je primio, u potpunosti se složio s mojim tvrdnjama i uputio na novinara lista VELIKA SRBIJA Marinu Toman koja je trebalo da ovu temu pokrene u jednom od svojih brojeva. oslanik Ljubojević je preminuo, nažalost, Marina Toman je postala poslanik u Skupštini Srbije i - sve je po starom!

Sve političke stranke bi morale da kontaktiraju i angažuju stručnjake za turizam kod nas i u svetu i da zauzmu jasan stav o ovom pitanju. Zatim bi trebalo da SEOSKI TURIZAM uvrste u svoje Programe i u toku predizborne kampanje (zašto ne i ranije?) o tome upoznaju stanovnike Srbije! Ako stranke na vlasti već godinama ništa ne preduzimaju po pitanju
RAZVOJA SEOSKOG TURIZMA (ni sadašnje kao ni pre 5. oktobra) a upoznate su s ogromnim mogućnostima (samo sam ih ja sam SVE obaveštavao mnogo puta!!), tada bi OPOZICIONE STRANKE morale da budu mnogo aktivnije i da ovo pitanje iskoriste da bi došle na vlast. Da narod, konačno, ima neku korist od "prepucavanja" političkih stranaka. OPOZICIONE STRANKE bi mogle i morale da preko govornice Skupštine Republike Srbije kritikuju vlast i obaveštavaju narod o mogućnostima SEOSKOG TURIZMA u Srbiji. Velike političke stranke imaju svoje odbore širom zemlje i preko njih i lokalnih/stranačkih medija morale bi da šire ideju o MOGUĆNOSTIMA RAZVOJA SEOSKOG TURIZMA. Sve drugo bilo bi-neshvatljivo.

Ukoliko to ne urade a ne demantuju moje tvrdnje to bi značilo da se one uopšte ne zalažu za narod nego samo misle na sebe i tada bi trebalo da ih bude SRAMOTA. Verovatno je i njih strah da će nesto morati i da urade po putanju SEOSKOG TURIZMA kada dođu na vlast pa misle da je bolje da toliko mnogo ne obećavaju narodu.

Do sada sam se više puta obraćao DS, DSS, SRS, SPS, SPO, LDP, NS, SNS... a rezultat
je poražavajući. Ali, ako već političari nemaju nameru da rade u korist naroda, iako se
za to samo zalažu pre izbora, zašto ih onda za to ne kritikuju novinari?

Diplomirani Turizmolog Branislav Bajagić ©2004 - 2006 Sva prava Zadržana
dizajn i developer adelante