Poznati sportisti, umetnici, naučnici, estradne zvezde i ostali ...

Ako se podje od pretpostavke da je osnovni uzrok naših ekonomskih problema nedostatak SVESTI naroda i nedostatak odgovornosti političara (pozicije i opozicije) i novinara onda je lako zaključiti da su mnogi sportisti, estradne zvezde i umetnici u situaciji da utiču da se ta svest promeni i tako odlučujuće pomognu svom narodu. Njih ljudi vole, poštuju i veruju im. Oni su nešto najzdravije u srpskom narodu!

- Svi oni u kontaktima s medijima mogu da ukazuju da je SEOSKI TURIZAM najveća šansa Srbije za izlazak iz ekonomske krize.
- Mnogi od njih bi mogli i da plate bar po jedan oglas u medijima i na taj način upoznali javnost o tome zbog čega je SEOSKI TURIZAM naša najveća šansa, tj. zbog čega bi stranci dolazili u naša sela, koliku korist od toga bismo imali i šta je potrebno da se uradi da bi se to realizovalo.
- Oni koji su finansijski najmoćniji mogli bi da izgrade ili urede bar jednu ulicu u nekom selu.
- Svi oni zajedno mogli bi da organizuju dobrotvorne utakmice, koncerte, izlozbe... i tako pomognu i finansijski i medijski.

Novak Djoković i grupa tenisera, vaterpolista, košarkaša, rukometaša, strelaca, plivača, atletičara... može da organizuje konferenciju za novinare ili, čak, da plate oglase u medijima i na taj način informišu čitavo stanovnistvo Srbije o velikim potencijalima koje imamo u selima.

Zamislite samo kako bi narod reagovao kada bi mu se obratio jedan Novak, Jelena, Ana, Janko, Viktor, Divac, Danilović, Djordjević, Stojaković, Jarić... Braća Grbić, Vujičić, Mešter,
Miljković, Udovičić, Filipović, Ikodinović, Milosević, Kralj..., Miroslav Ilić, Lepa Brena, Šaban Šaulic, Merima Njegomir, Snežana Djurisić, Ceca... Zamislite neki vrhunski sporstski spektakl ili koncert na kome bi akteri lično promovisali seoski turizam u Srbiji!

Dovoljno je samo da se neko od ovih veličanstvenih ljudi, pojedinačno ili zajedno, odluči za jedan takav korak i moglii bi već da govorimo o kraju ove decenijske krize i bede života i morala u Srbiji

Ja sam ubedjen da bi mnogi od gore navedenih idola u Srbiji pomogli samo da su informisani o ovom našem potencijalu. Zbog toga bi bilo od velike koristi kada bi neko ko pročita ove redove, a ima kontakt s nekim od navedenih ljudi, hteo da ih informise o tome ili da ih bar uputi na ovaj web sajt. Ja sam to ovih dana uradio preko Humanitarnog fonda Novak Djoković, sajta Jelene Jovanović i Ane Ivanović, to ću uraditi i preko Facebook-a i Twiter-a... a molim i sve druge da slično učine.

Ukoliko se i ovi ljudi, koji žive od naroda i koji su postali slavni najviše zahvaljujući masi ljudi, ogluše o ove zahteve onda ostaje da verujemo da će pomoći bar nevladine organizacije I razna udruženja.

Diplomirani Turizmolog Branislav Bajagić ©2004 - 2006 Sva prava Zadržana
dizajn i developer adelante