NOVOSTI, odgovor Manojla Vukotića

I ovaj "novinar", uz Bojana Brkića iz RTS-a, bio je član žirija koji mi je dodelio počasni srpski pasoš, zbog moje borbe za SEOSKI TURIZAM. Ja sam očekivao da će tada bar Novosti ovoj temi da posvete dužnu pažnju i svojim čitaocima do tančina objasne da je seoski turizam zaista naša najveća mogućnost za bolji život. Medjutim, razočarao sam se, i usudio da mu to napišem.

Na to mi je on odgovorio, i to navodijm u nastavku ovog pisma. Da li neko može da razume šta čovek piše?!

On piše da će podržati "moju" ideju ali "da prestanem da tražim da svakodnevno pišemo kako je razvoj seoskog turizma najveća šansa Srbije"! Pa, ako se ne slaže s mojim tvrdnjama to treba jasno i da kaže, a ako se slaže onda bi trebalo baš svakodnevno da piše o toj temi, pa čak i da uvede vanredna izdanja!!!

Postovani gospodine Bajagicu,

u prilogu je pismo gospodina Vukotica.

S postovanjem,Olivera Planic
Kabinet Generalnog direktora
NID Kompanija "Novosti" ad
Trg Nikole Pasica 7
11000 Beograd
tel/ + 381 11 3028 011
fax/ + 381 11 3398 305
mob/ + 381 63 85 95 855

Gospodine Bajagiću,

Nisam zaista ni u kakvoj obavezi da Vam odgovaram na vaša pisma. Primam svakoga dana na desetine pisama, veoma raznovrsnih. Na jedan deo njih odgovaram. Vi pišete često, prečesto. Pišete svaki put da bi trebalo o Vama pisati, promovisati Vašu ideju, toliko spasonosnu po Srbiju. Vi uzimate sebi za pravo da, zbog toga što ne pišemo o vašoj ideji, naš narod živi "najbednije u Evropi". Kada biste bili fer, kada biste bili redovan čitalac "Novosti", kada se tako narcisoidno ne biste zaklinjali u sebe i svoju ideju kao "najveću šansu za bolji život", onda biste videli da : "Novosti" redovno pišu o selu, da "Novosti" redovno pišu o seoskom turizmu, da "Novosti" svakog četvrtka imaju dodatak o turizmu i promovišu lepote Srbije... I tako redom. Ako Vas nema - ima drugih.
Mi ćemo podržati i Vašu ideju, jer je već podržavamo, kao i mnoge druge, korisne i pametne, ali, hajde, prestanite malo da tražite da svakodnevno pišemo kako je razvoj seoskog turizma najveća šansa Srbije! Pa, ako ozbiljno mislite, zar stvarno Srbija može da živi od toga? Šta bi sve trebalo uložiti u to? Gde? O d puteva do kuća, vodovoda, kanalizacija, telefona, do ishrane i kulture.
Molim Vas da prestanete sa Vašim optuživanjem i mene i kuće kako to izbegavamo da činimo namerno, kako narod Srbije ne bi saznao kakvu izlaznu, sjajnu šansu ima ako Vas posluša i realizuje Vašu ideju! To je besmislica! To je, najblaže rečeno, nekorektno i nevaspitano. Odustanite od tih pridika i "prevaspitavanja". Ja dobro znam svoj posao i nije mi potrebna Vaša savetodavna uloga kuda da idem.
Ovo sam Vam malo oštrije sve rekao da biste - našli meru za svoje obraćanje i pisanje.
Mi ćemo svaku dobru ideju podržati. Pa i deo ove Vaše.
I, rekao sam Vam, to već činimo.
Želim Vam uspeh u radu.


Manojlo Manjo Vukotić

Ako su svi novinari u Srbiji kao Brkić i Vukotić, uz još gore političare, onda mi treba da smo srećni što ne živimo još mnogo gore!

Diplomirani Turizmolog Branislav Bajagić ©2004 - 2006 Sva prava Zadržana
dizajn i developer adelante