Nagli rast broja turista u svetu

Broj turista u svetu raste velikom brzinom. 2006. godine je u svetu bilo preko 800.000 stranih turista. Po predvidjanju Generalnog sekretara WTO (Svetske turističke organizacije) g. Franceska Frangialia u svetu ce 2020. godine biti 1.6 milijardi stranih turista.

Ako se uzme u obzir da su morske obale prepune turista u glavnoj, kupališnoj, sezoni, ali i da su veoma uske tako da je mogućnost dalje izgradnje hotela skoro nemoguća u skoro svim turistickim mestima na Mediteranu, onda se s pravom postavlja pitanje gde će se ljudi odmarati kad se broj turista udvostruči.

Trebalo bi da je očigledno da se moraju tražiti novi prostori za nove turiste.

To su mnogi već osetili i traže mesta za odmor koja su izmedju planinskih vrhova i morske obale. Već je poznat novi vid turizma pod različitim nazivima: RURAL TOURISM, VILLAGE TOURISM, RANCH TOURISM, GREEN TOURISM, SUSTAINABLE TOURISM, SEOSKI TURIZAM...

Ako WTO preporučuje Srbiji da razvija seoski turizam, ako se seoskim turizmom bave i takve turističke velesile kao što su Francuska, Španija, Italija, Austrija... Meksiko..., onda zaista nije shvatljivo zbog čega Srbija ne razvija ovaj vid turizma.

Ustvari, jasno je ali je to teško prihvatiti! (Kliknite na Političke stranke) da biste videli zašto mi ne koristimo svoje velike potencijale!

Prirodne vrednosti sela Srbije

Diplomirani Turizmolog Branislav Bajagić ©2004 - 2006 Sva prava Zadržana
dizajn i developer adelante