Srpska Pravoslavna Crkva

Srpska Pravoslavna Crkva je jedna od najmoćnijih i najorganizovanijih institucija u Srbiji. Zbog toga SPC može da pokrene veliki broj različitih akcija i tako angažuje čitavo srpsko stanovnišvo.  Preko svojih parohija u zemlji i inostranstvu ona može za vrlo kratko vreme da veoma efikasno deluje na svest velikog broja naših ljudi.

SPC je odigrala ogromnu ulogu u proteklom periodu i doprinela tome da mi ostanemo ono što jesmo - Srbi. Sada smo ponovo suočeni s ogromnom opasnošću - da prirodnim putem izumremo kao nacija zbog bolesti koja se zove BELA KUGA. Prognoza je da će Srbi u Srbiji za pola veka biti nacionalna manjina u sopstvenoj državi!

Razlog tome je velika ekonomska kriza i bedan život koji vodimo tako dugo vremena. U takvim uslovima sve manjem broju ljudi pada na pamet da osniva porodicu i stvara nove bednike.

SPC ima mogućnost da čitavu našu javnost, vernike i ateiste, obavesti o tome kako se može na ovim prostorima mnogo bolje živeti, samo ako to hoće. Pored patriotskih razloga SPC ima i dodatan motiv da razvija SEOSKI TURIZAM i to iz dva razloga: kod svojih vernika dobiće ogroman plus a od stranih turista imali bi korist od prihoda od ulaznica, prodaje suvenira, vina, meda...

Medjutim, kako se čini na osnovu reagovanja Sinoda srpske pravoslavne crkve, kao da je i Bog od nas digao ruke? Niko iz SPC ni da odgovori na moje apele!!! Zašto!? Da li i oni žele da budu kao naši političari?

Diplomirani Turizmolog Branislav Bajagić ©2004 - 2006 Sva prava Zadržana