Poljoprivreda


Srbija ima izvanredne mogućnosti za razvoj poljoprivrede - plodnu zemlju, povoljnu klimu, bogata je vodom, ima priznate stručnjake i pametne i vredne seljake! Normalnom umu ovo bi bilo dovoljno da pomisli da je Srbija poljoprivredna VELESILA. Poljoprivredna velesila je Izrael - jedna PUSTINJSKA zemlja! A najveći broj stanovnika Srbije živi ili siromašno ili na granici siromaštva! Normalan čovek bi morao da se zapita zbog čega je to tako!

Ali, kako od poljoprivrede očekivati bolji život kad nju vodi jedan pravnik, koji je visoki funkcioner vladajuće stranke, i kako to isto očekivati od turizma kad Srbija već četiri godine nema ministarstvo turizma?

Imajući ovo na umu ovo što ja radim već 26 godina deluje kao NEMOGUĆA MISIJA! Pa kako da naš čovek, pre svega naš seljak, shvati da je za njega i njegovu decu budućnost u SEOSKOM TURIZMU kada mi nismo u stanju da od proizvodnje hrane živimo bar malo bolje, imajući u vidu da danas u svetu postoji ogroman broj onih koji umiru od gladi ili žive veoma bedno!!! Naš čovek danas može da razmišlja o SEOSKOM TURIZMU baš onako kako su stanovnici siromašnih ribarskih sela mogli da razmišljaju o primorskom turizmu na samom početku razvoja ovog vida turizma! Oni su se do tada masovno iseljavali u plodnije krajeve (npr. u Šumadiju, Vojvodinu...)!

Dakle, neophodno je da ODGOVORNI (a to su svi ovi sa leve strane ove stranice) započnu akciju INFORMISANJA stanovnika Srbije o mogućnosti boljeg života, kroz razvoj SEOSKOG TURIZMA i, naravno - poljoprivrede!

Bez jedne takve akcije sve je - PRAZNA PRIČA, a čekati da nam se seoski turizam dogodi spontano bi bila velika greška - ljudi, pa mi živimo najbednije u Evropi!!!